2019 SCCA Summer Festival of Speed requirements on Jul 20, 2019 (749188) | MotorsportReg.com

This event is over! Can we show you some more events nearby?

2019 SCCA Summer Festival of Speed

Event Requirements


Registration closed July 19, 2019 11:59 PM on July 19, 2019 11:59 PM EDT Registration ends July 19, 2019 11:59 PM on July 19, 2019 11:59 PM EDT Registration opens May 20, 2019 12:00 AM on May 20, 2019 12:00 AM EDT Registration runs from May 20, 2019 12:00 AM to July 19, 2019 11:59 PM

 

   

 

Detroit Region/Indiana Northwest Region/South Bend Region

 2019 Great Lakes Division Champ Series Summer Festival of Speed
Double Regional Races

Track Event
and
Team Bracket Endurance Challenge

July 20 - 21, 2019

GingerMan Raceway

Sanction #s 19-R-6195, 19-TERG-7561, & 19-CRE-7584

 

SCHEDULE

Saturday, July 20, 2019  
6:30    1:00        Registration
7:00    1:00        Tech Inspection
7:00    11:00       Scales Available
11:30   12:05      Group 1 -2 Seamless Qualifying  (15 minutes)
12:15   12:50      Group 3-4 Seamless Qualifying (15 minutes)
1:00     1:15        Group 5 Qualifying (15 minutes)
1:25     1:45        Track Event Session 1 (20 minutes)
1:50     2:15        Group 1 Race (13 Laps or 25 minutes)
1:50     2:30        TBEC Mandatory Drivers Meeting @ 8-1/2 Pavilion
2:25     2:45        Track Event Session 2 (20 minutes)
2:50     3:15        Group 2 Race (13 Laps or 25 minutes)
3:25     3:45        Team Bracket Endurance Challenge Qualifying (20 minutes)
3:55     4:15        Track Event Session 3 (20 minutes)
4:15     5:10        Dinner Break (55 minutes)
5:10     5:35        Group 3 Race (13 Laps or 25 minutes)
5:45     6:10        Group 4 Race (13 Laps or 25 minutes)
6:20     6:45        Group 5 Race (13 Laps or 25 minutes)
6:55     7:55        Team Bracket Endurance Challenge Race 1 (60 minutes)
7:55     8:10        Done/SCCA Social Event
Sunday, July 21, 2019
6:45    11:00       Registration    
7:00    11:00       Tech Inspection    
7:15    8:30         Scales Available    
Starting position determined by finishing position in Saturday’s race    
8:00    8:25         Group 1 Qualifying Race (11 laps or 20 minutes)    
8:30    8:55         Group 2 Qualifying Race (11 laps or 20 minutes)    
9:00    9:25         Group 3 Qualifying Race (11 laps or 20 minutes)    
9:30    9:55         Group 4 Qualifying Race (11 laps or 20 minutes)    
10:00  10:25       Group 5 Qualifying Race (11 laps or 20 minutes)    
Starting position determined by finishing position in Sunday’s Qualifying race    
12:00   1:00        Team Bracket Endurance Challenge Race 2 (60 minutes)
1:10     1:35        Group 1 Race (13 Laps or 25 minutes)
1:45     2:10        Group 2 Race (14 Laps or 25 minutes)
2:20     2:45        Group 3 Race (15 Laps or 25 minutes)
2:55     3:20        Group 4 Race (16 Laps or 25 minutes)
3:30    3:55         Group 5 Race (16 Laps or 25 minutes)
4:05     5:05        Team Bracket Endurance Challenge Race 3  (60 minutes)

All TBEC teams get 200 minutes of track time (20+60+60+60)

All race groups get 85 minutes of track time (40+45)

All Track Event participants will get 60 minutes of track time.

For Registration Questions Please contact:  Mary Shiloff at mshiloff@comcast.net

If you are experiencing difficulty with the new X2 Transponder.  The following are links to the Quickstart Guide and Operators Manual:

Quick Start Guide - X2 Transponders.pdf

X2 Transponder Manual v2 01.pdf

Race Requirements: Event will be open to all drivers holding a valid SCCA membership and licensed per GCR 3.1.2. of the 2019 GCR
Additional requirements are listed in the GCR and the supplemental regulations: Summer Festival of Speed Sprint Race Supps 19-R-6195.pdf

Track Event requirements are listed in the supplemental regulations: Summer Festival of Speed Track Event 19-TERG-7561.pdf

TBEC requirement are listed in the supplemental regulations: Summer Festival of Speed TBEC Supps 19-CRE-7584.pdf

 

 

 

Registration closed July 19, 2019 11:59 PM at July 19, 2019 11:59 PM EDT

Registration closed

Registration opens May 20, 2019 12:00 AM at May 20, 2019 12:00 AM EDT

Registration closed

To register, select one of the following options and continue...

Sign in Create free account

Attendee List

View current entry list

Organizer

SCCA - South Bend Region - Club Racing

Question about the event?
Contact the event organizer
Avatar Image
Mary Shiloff
Send a message

 

T-shirts for motorsport fans

Venue

GingerMan Raceway
Location South Haven, MI
Track Map Download a track map
Video Watch a video tour/lap
Add this event to your calendar:
Click to download this event to your Apple iCal calendar! Click to download this event to your Microsoft Outlook calendar! Click to download this event to your Sunbird or Mozilla calendar! Click to add this event to your Google Calendar! Click to download this event to your Yahoo Calendar!
 

ATTENTION! Your web browser is either very old or portions of MotorsportReg.com are being blocked. As a result, some things on this and other sites may be out of place or look broken. Before you try and register for events, learn how to correct it.